M I L L I O N S T A R T E R

Gyakran Ismételt Kérdések

A Millionstarternél Ön társtulajdonosi pozíciókat vásárol, így ez a befektetési forma nem igényel különösebb befektetési tudást, vagy piaci ismereteket. Ennél fogva bárki, aki szeretne egy olyan bevételi forrást, ahonnan akkor is érkezik jövedelme, ha nem dolgozik, potenciális befektető jelölt.

A befektetés örök érvényű, tehát amíg a cég létezik, Ön minden évben osztalék kifizetésben részesül. Bármilyen formában történik az árbevétel (forgalmazás, értékesítés, cégtulajdonrész eladás, stb.), ami vállalat bevételét és profitját növeli, egyben az Ön profitját is növeli, függetlenül attól, hogy ezek közül melyikből mennyi haszon termelődik. Bármelyik termék vagy alkalmazás sikere egyben az Ön sikere és nyeresége is.

 

A tulajdonosok részére létrehoztunk egy zárt Facebook csoportot, ahol rendszeresen közzéteszük az aktuális híreket, információkat. Természetesen kérésre e-mailben is kiküldünk minden tájékoztatást.

2021-ben készülünk piacra vezetni a Millionstarter “tőzsdét”, ahol a tulajdonosaknak lehetősége nyílik a tulajdonrészük értékesítésére. A platform egy bonyolult algoritmus alapján számolja ki a tulajdonrész aktuális értékét. Itt figyelembe veszi az árbevételeket, a cégek fejlődését és mindent, ami alapvetően lényeges a tulajdonrész értékének megállapításához. A fejlesztés további részletei üzleti titok részét képezik.

Az első időszakban évente egyszer, minden év június 30-án. Ha elérjük az 1 milliárd Ft kifizethető osztalékot a tagok számára akkor akár félévente is történhet az osztalék kifizetés.

Minden kérdésére készséggel válaszolunk következő elérhetőségeink bármelyikén, vagy egy személyes találkozó keretein belül.

E-mail: hello@millionstarter.com
Telefon: +36 30 750 6269

A magyar jog (Ptk, Gt) megengedi a hasonló típusban felépülő vállalatok létrehozását, és azokat nem korlátozza. Szigorúbb szabályozás vonatkozik a Kft-kre és a részvénytársaságokra. A nyilvános részvénytársaság létrehozása, vagy a nyilvános részvénykibocsátás komoly szabályozás alá esik. A nyilvános részvénykibocsátás hosszabb folyamat, engedélyköteles és egy sor egyéb kötelezettség jár vele. Többnyire kényszerből alapítanak betéti társaságot azok az emberek, akik nem rendelkeznek egy kft alapításához szükséges tőkével, mert 1+1 Ft alaptőkével is meg lehet alapítani egy betéti társaságot. Az egyetlen fájó pont az alapítónak, hogy beltagként teljes vagyonával felel a cégben történő minden kötelezettségért, ellentétben a kft-kkel és a részvénytársaságokkal, ahol a tulajdonosoknak korlátolt felelősségük van, kizárólag a befektetett alaptőke erejéig felelnek. A jogalkotó éppen ezért nem foglakozott részletesen ezzel a cégformával, mivel a társaság beltagja korlátlan felelősséggel bír (jelen esetben a Luxx Dating Solutions. Inc. a beltagja a társaságnak teljes felelősséggel), míg a kültagok semmilyen jogi vagy további vagyoni felelősséggel nem tartoznak, ezért a kültagi belépéseket a törvény semmilyen formában nem korlátozza. Az új PTK szerint, ami nincs tiltva, az engedélyezett. Tehát a Betéti társaság akár meg is hirdetheti kültagi pozícióit a nagyközönség előtt, mivel a kültagi hozzájáruláson túl nincsen semmilyen kötelezettsége a kültagoknak, mivel ilyen tiltást a PTK és a GT nem tartalmaz. Az MNB állásfoglalása szerint a jogalkotó előír un. tájékoztatási kötelezettséget, ami annyit jelent, hogy fel kell hívni a leendő kültagok figyelmét, hogy a befektetett tőkéjüket teljes egészében kockázatba viszik és akár el is veszíthetik, hasonlóan, mint bármilyen részvénytársaságban vásárolt részvények esetében. Az MNB Tőkepiaci Felügyelete írásban megerősítette, hogy a konstrukció nem sérti a hatályos tőkepiaci törvényeket.

Részben igen. Minden javaslatot, ötletet örömmel fogadunk, hiszen minden információ, ami előrébb viszi a céget, hasznos lehet. Erre külön figyelmet fordítunk, hiszen a társtulajdonosokban és kapcsolataikban rengeteg potenciál rejlik, és már eddig is jelentős segítségeket kaptunk kültagjaink részéről. Minden évben legalább egy tulajdonosi taggyűlést tartunk, ahol minden tulajdonostárs jelen lehet. Emellett folyamatosan (havi – 2 havi rendszerességgel) küldünk tájékoztatást és részletes beszámolókat (hírlevél-hírvideó, Facebook Vip csoport) az éppen aktuális helyzetről, a projekt állásáról, és kérünk segítségeket a tagjainktól szükség esetén legkülönbözőbb dolgokban.

Egy rendkívül egyszerű társtulajdonosi viszony egy növekvő vállalatban. Elsősorban néhány éve működő, jelentős fejlesztésekkel, vagy találmányokkal bíró vállalatok kezdeményeznek ilyen társtulajdonosi tőkebevonást. Ezeket a vállalatokat nevezik STARTUP-oknak. Ez a társtulajdonosi viszony nem jár kötelezettséggel, azonban osztalékelsőbbségi jogokkal igen, ami azt jelenti, hogy nyereségből arányosan az elsők között részesülsz, amikor a vállalat osztalékot fizet. Mindezek mellett a tulajdonrészédnek értéke a vállalat növekedésével együtt növekszik. A Társasági részesedés Jog nagy előnye, hogy nem jár sem további anyagi, sem jogi kötelezettséggel, azaz nem felelsz semmilyen módon a vállalat kötelezettségeiért. Kockázatba kizárólag a befizetett pénzbeli tagi hozzájárulásod viszed. Tényleges tulajdonjogot testesít meg, és elsőbbségi osztalékjog jár vele. A Társasági részesedési jog a részvényhez hasonlóan örökölhető, eladható, átruházható.

Természetesen bármikor van lehetősége kilépni a cégből, ehhez tulajdonrészének átruházása, vagy eladása szükséges egy harmadik fél részére.